BosklassenBiedenkopf: 6de leerjaar

Onder leiding van de meesters Jonckheere, Cornette, Vandenbussche en later Vandenberghe werden contacten en uitwisselingen gelegd met de Biedenkopfse stadsschool voor het zesde leerjaar.

Biedenkopf is een klein stadje en kuuroord in het Land (Duits voor provincie) Hessen ; zo’n 500 km van Oostduinkerke gelegen. We trekken er steeds naartoe de anderhalve week voor hemelvaart. De stadsschool (en momenteel de heer Volpert) zorgen er voor ons programma en ook de stad (in de persoon van de heer Höhn) helpt hierbij.

De klemtoon ligt er op het leren : naar de natuur toe en vooral ook naar de sociale vaardigheden. We trekken tenslotte tien dagen samen met elkaar op. Deze mooie traditie zorgt voor mooie bosdagen, enkele sportieve prestaties en het houden van …

Een mooie afsluiter van de lagere schooltijd voor onze leerlingen !

De link voor onze avonturen in Biedenkopf

Merkenveld: 2de leerjaar

Pas eind september en we gaan al op bosklassen.
Waarom? Zo leren we elkaar goed kennen vanaf het begin van het schooljaar.
We gaan voor een drie-daagse naar Merkenveld.
Merkenveld is gelegen nabij Loppem en is een jeugdverblijf midden in het bos. We doen
er allerlei activiteiten in en rond het bos.
De eerste dag gaan we op verkenning met een doe-koffer in het bos, bestempelen we sjaaltjes en doen we spelletjes rond samenwerken.
De tweede dag trekken we een dagje naar "kijkboerderij Pierlapont",waar we een hele dag worden ondergedompeld in het boerderijleven.
Die avond is een er een onvergetelijke "bonte avond".
De derde dag is het al tijd om bagage te pakken (wat ook al een hele onderneming is) en om nog een laatste keer naar het bos te trekken.
kinderen kunnen het beamen: ze beleven er een ongelooflijke tijd!
Meer kun je zien op onze klasblog:www.bloggen.be/tweede_leerjaar_gemeenteschool