CLB

Onze school werkt nauw samen met een team van professionele medewerkers van het CLB: Veurne - Diksmuide - Westkust.
Als ouder kunt u persoonlijk contact opnemen in het CLB-centrum te Veurne of u kunt op woensdagmorgen (na afspraak met de zorgcoördinator) in onze school terecht bij de pedagoog.
De domeinen die tot de bevoegdheid van het CLB behoren zijn: begeleiding bij leermoeilijkheden en ontwikkelingsproblemen, begeleiding bij studiekeuze, begeleiding bij problemen op sociaal en emotioneel vlak en begeleiding van preventieve gezondheidszorg.
Het CLB behandelt aanvragen van de school of de ouders. Het CLB is onafhankelijk, werkt gratis en is gebonden aan het beroepsgeheim.

Indien u wat meer info rond de werking van het CLB wenst, kunt u klikken op volgende link om een filmpje te bekijken daarover.

 

Info

CLB Veurne-Diksmuide-Westkust,

Oude Beestenmarkt 6,
8630 Veurne
tel: 058 31 16 14
fax: 058 31 64 80

Caroline Descamps, pedagoog - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
Mireille Demeyere, maatschappelijk werker - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
Greet Rabaey, verpleegkundige - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.
Marleen D'Haene, Arts - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken.


Luizenscreening: "Met zijn allen tegen de luis."

Sedert 2010 voeren we in Koksijde actief strijd tegen luizen op school.
Het kriebelteam (vrijwilligers) controleert 2 maal per jaar de hoofdharen van jullie kinderen.
De meest effectieve manier om luizen te bestrijden is de nat-kam-methode.
Klik hier om een filmpje te bekijken hoe je de nat-kam-methode correct uitvoert.

 

Vaccinatiecampagne mazelen.

De vaccinatieweek richt zich dit jaar op de vaccinatie tegen mazelen-bof-rode hond van het vijfde leerjaar. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) is een vaccinatiegraad van minstens 95% nodig om mazelen te “elimineren”. Als de mazelen dan opduiken, zijn er zoveel mensen beschermd dat de ziekte zich niet kan verspreiden en weer verdwijnt. In Vlaanderen is die vaccinatiegraad dus haalbaar. Met een campagne wil de overheid ervoor zorgen dat er nog meer kinderen hun tweede vaccin tegen mazelen krijgen. In de scholen wil de campagne ervoor zorgen dat kinderen en hun ouders niet vergeten hun brief voor het medisch onderzoek in te vullen en af te geven. Daarmee geven ze toestemming voor de vaccinatie. De leraar kan gebruik maken van een quiz om mazelen en vaccinatie in de klas onder de aandacht te brengen. Voor de kinderen is er een online webgame. U kan al de informatie over de campagne terugvinden op de volgende website: http://www.operatievaccinatie.be/.