Wij zijn één vrolijke bende.
Naast rekenen en taal verwerken we ook heel wat w.o. . Aan elk thema is een leeruitstap verbonden. Zo bezoeken we de brandweer, het gemeentehuis, een verzorgingstehuis, e.a. .
Een belangrijk thema is ‘ De krant ‘. Twee weken lang werken we elke dag met kranten in de klas.

Gedurende het jaar worden we échte acteurs en kunnen we ons uitleven in leuke rollenspelen.

We maken ook al kennis met de Franse taal. Met een gedicht of liedje proeven we al van enkele Franse woordjes.

Het hoogtepunt van het jaar zijn natuurlijk de sportklassen. Van maandag tot vrijdag verblijven we in het BLOSO-centrum te Herentals. Elke dag sporten, een casino-avond en een bezoek aan het water-doe-centrum Hidrodoe mogen uiteraard niet ontbreken. Een onvergetelijke week! Vooraf wordt alles goed voorbereid en beide klassen wisselen eens van meester of juf, om elkaar nog beter te leren kennen, want leren omgaan met elkaar is ook heel belangrijk. Meneertje Evenwaardig helpt ons daarbij. En als we even met onze gevoelens geen raad meer weten, kunnen we op de gevoelensstoelen gaan zitten. Soms praten we daar ook ruzies op uit.

Gedurende het schooljaar schrijft 4A ook met pennenvriendjes van een gemeenteschool te Koekelberg. Die ‘ Kadeekes’ zijn bijna allemaal migrantenkinderen. Zo leren we anderen culturen kennen en respect opbrengen voor iedereen. In mei of juni ontmoeten we dan elkaar voor het eerst.
Spannend…

4B correspondeert met een school uit Nederland. Dit project is nog in volle groei. Maar de kinderen van de klas zijn alleszins heel enthousiast. Het schrijven gebeurt op papier maar ook soms via de computer.

Als je in het vierde zit, kun je je kandidaat stellen voor de leerlingenraad, mag je je inschrijven in de schaakclub en mag je voor het eerst meestappen in de carnavalstoet met onze school.

Je ziet, veel les en veel plezier in KLAS 4 !!!

Op deze blogs kun je de gebeurtenissen van ons 4de leerjaar volgen:

De nieuwe klas-blog

Onze klas-blog (oud)