Leerlingenraad

Sedert september 2001 kunnen onze leerlingen jaarlijks een leerlingenraad (Hakuna Matata) kiezen.

Kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar zetelen hierin. Zij kunnen o.l.v. een leerkracht hun mening en wensen naar voor brengen die dan uitgevoerd kunnen worden. Dit gebeurt via lunchvergaderingen op geregelde tijdstippen.

Jaarlijks wordt de kindergemeenteraad van Koksijde samengesteld.

Zo ontstaat een ‘goed gevoel’ onder onze schoolbevolking.

De verkiezingen vinden plaats begin oktober.

Eén van de eerste taken is daarna het aanduiden van twee vertegenwoordigers voor de kinder- gemeenteraad.

Onder leiding van de schepen van Onderwijs, Dhr. Lander Van Hove, vergaderen ze en duiden een kinderburgemeester aan.

Samen met de raadsleden komen ze vijf keer per jaar samen om voorstellen te formuleren over thema’s die de kinderen aanbelangen. (bv. over sport en spel, onderwijs, verkeer, veiligheid, milieu, enz.)

De kinderburgemeester en zijn raadsleden worden ook gevraagd voor inhuldigingen van speelterreinen, kindertentoonstellingen, enz. De kinderburgemeester is verkozen voor één jaar. Elke lagere school mag om beurten de burgemeester leveren.