2de leerjaar

Welkom in het 2e leerjaar.

 

Hier gaan we een stapje verder in  de zelfredzaam van het kind. Kinderen organiseren hun eigen bank, boekentas, werk.

We bieden regelmatig hoekenwerk aan. Hier leren ze opdrachten zelfstandig ontcijferen, uitvoeren en controleren. Samenwerken is dan ook belangrijk.

We hechten veel belang aan correct omgaan met elkaar, dit doen we al spelend op regelmatige basis.

In het 2e leerjaar is het rekenen tot 100, moeilijke woorden leren schrijven met behulp van woordpakketten en leren over en in de natuur.

We leren verhalen schrijven. Vanuit een gesprek leren de kinderen correcte zinnen formuleren. Als bekroning lezen we elkaars werk in een zelfgemaakt boekje. 

Komt nog aan bod: boekpromotie, niveaulezen, leestraining, gedichtenweek…

Ook verkeerseducatie als voetganger en als fietser komt aan bod, dit brengen we in de praktijk door wandelingen in de schoolomgeving en fietstraining in een veilige omgeving.

Elk kind mag schitteren in muzische vakken op zijn eigen niveau. We dansen, zingen, fotograferen, schilderen, werken met verschillende materialen, spelen toneel, ontwerpen ….

 

Het 2e leerjaar gaat ook op driedaagse uitstap gaan naar Merkenvelde, terug gaan in de tijd (bezoek aan het kasteel van Beauvoorde), kennismaken met een auteur, met het theater.

Share
More in this category: « 1ste leerjaar 4de leerjaar »
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…